PASADENA, Californië en LUGANO, Zwitserland--(BUSINESS WIRE)--nov 30, 2018--Energy Vault, een Idealab bedrijf dat opslagproducten maakt voor duurzame energie, heeft vandaag de commerciële beschikbaarheid van zijn baanbrekende oplossing bekendgemaakt. Gebaseerd op de principes die traditionele zwaartekrachtgebaseerde waterkrachtcentrales, combineert de nieuwe technologie conventionele natuurkundige principes van potentiële en kinetische energie met een gepatenteerd cloud-gebaseerd softwareplatform op een nieuw ontwikkelde kraan met zes armen te besturen. De besturing van de kraan is volledig geautomatiseerd en orkestreert de positionering van de massieve betonblokken die de basis vormen voor efficiënte opslag en afgifte van elektriciteit. Het innovatieve gebruik van goedkoop en duurzaam betonpuin stelt het Energy Vault systeem in staat om significant lagere kosten per kilowattuur te bereiken en grote efficiëntie bij een levensduur van 30-40 jaar zonder degradatie in opslagcapaciteit. Het bedrijf heeft ook een overeenkomst bekendgemaakt met The Tata Power Company Limited, India’s grootste energiebedrijf, om aanvankelijk 35 MWh Energy Vault te installeren met verwachte ingebruikname in 2019. Bovendien heeft het bedrijf een technologische en commerciële samenwerking bekendgemaakt met CEMEX Research Group AG, een Zwitserse dochteronderneming van het Mexico-gebaseerde CEMEX (NYSE: CX ), die zich zal richten op materiële toepassingen die de optimalisatie van verschillende composietmaterialen op basis van beton die de installatie van Energy Vault's systemen wereldwijd zal ondersteunen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20181130005501/nl/

Energy Vault storage tower co-located with wind farm (Photo: Business Wire)

Duurzame energie heeft geworteld om fossiele brandstoffen te vervangen als gevolg van onvoorspelbaarheid in de productie en afhankelijkheid van factoren zoals wind en zonlicht. In de afwezigheid van meer efficiënte en kosteneffectieve opslag, is de hoeveelheid elektriciteit die aan het netwerk kan worden geleverd van duurzame energiebronnen beperkt, al is het nu betaalbaar.

Energy Vault's baanbrekende technologie was geïnspireerd op waterkrachtcentrales met pompen die afhankelijk zijn van de kracht van zwaartekracht en de beweging van water om elektriciteit op te slaan en af te geven. De oplossing van het bedrijf is gebaseerd op dezelfde goed begrepen principes gebruikt in deze centrales, maar vervangt water met speciaal gemaakte betonblikken door een zeer innovatief gebruik van goedkope materialen. De grote blokken worden gecombineerd met Energy Vault's gepatenteerde systeemontwerp en gepatenteerde algoritme-gebaseerde software, die de energieopslag en afgifte van elektriciteit kalibreert terwijl het rekening houdt met een aantal factoren, waaronder stroomvoorziening, volatiliteit van de energievraag, en weersomstandigheden. Als resultaat kan het bedrijf alle voordelen van een waterkrachtcentrale leveren, maar tegen een veel lagere prijs, hogere roundtrip-efficiëntie en zonder de vereiste voor specifieke topografie en negatieve impact op het milieu en flora en fauna.

De systeemspecificaties en attributen omvatten:

35 MWh nominale energiecapaciteit en 4 MW piekvermogen; kan worden gemoduleerd waar vereistMilliseconde responstijd met 100 procent volledige energieopbrengst binnen 2,9 seconden, ondersteuning van kritische Ancillary Services (spinning reserve, frequëntierespons, black start, enz.)Roundtrip-efficiëntie van ~90 procent; nul opslagdegradatie over tijd zonder energieverlies; > 30-jarige levensduur met onbeperkt aantal cycli.Distruptieve economie - ~50 procent onder bestaande oplossingen op een capex $/kWh-basis, ~80 proces lager wanneer levensduur van het systeem, operatie, onderhoud en vervangingskosten worden meegerekend op basis van genivelleerde cost of storage (LCOS)Duurzaamheid van alle materialen tijdens de levensduur van het product met gebruik van puin dat anders in een stortplaats zou eindigen.

Verdere versterking van zijn eco-vriendelijke voordelen ten opzichte van chemische opslagoplossingen is het feit dat Energy Vault's opslagsysteem - de grote betonblokken - niet degraderen over tijd en daarom de noodzaak elimineren om de uitrusting te vervangen. Toekomstige systemen zullen het aantal MWh opslagcapaciteit en topvermogen grofweg verdubbelen terwijl ze de kosten significant blijven reduceren.

Platformflexibiliteit is een van de meest kritische investeringcriteria voor energieleveranciers, en het Energy Vault systeem was ontwikkeld om geschikt te zijn voor toepassing voor zowel ‘voor de meter’ en ‘achter de meter’. Het kan ook worden gekoppeld aan duurzame opwekking zoals zonnecellen voor offgrid- en microgrid-oplossingen, zodat commerciële en industriële klanten in staat stellen om hun duurzame energiegebruik te maximaliseren en de belofte van betrouwbare 24 uur per dag aan afgelegen steden en dorpen in opkomende markten.

“De wereld heeft snel schaalbare en duurzame energieopslagoplossingen nodig voor deze urgente uitdagingen - de noodzaak om onze energieopwekking koolstofvrij te maken - en we zijn enthousiast om de unieke technologie van Energy Vault te introduceren om te helpen bij het oplossen van dit probleem,” zei Robert Piconi, chief executive officer en medeoprichter van Energy Vault. “Naast de vitale milieuvoordelen die het biedt, stelt de radicale kostenreductie in $kWh en totale gecorrigeerde opslagkosten onze gebruikers in staat om niet aan-/uitschakelbare energie en baseloadenergie voor het eerst goedkoper te leveren dan fossiele brandstoffen. We zijn ook enthousiast over het begin van onze belangrijke samenwerking met CEMEX wiens innovatie in materiële composiettechnologieën en globale voetafdruk zal helpen bij het versnellen van onze gemeenschappelijke duurzaamheidsdoelen.”

Energy Vault's nieuwe technologische samenwerking en ontwikkelingsovereenkomst met CEMEX Research Group AG (Zwitserland) zal gezamenlijke technologieteams in staat stellen om zich te richten op materiële toepassingen die de optimalisatie omvatten van verschillende beton- en grond-composietmaterialen die een integraal onderdeel vormen van de opslagoplossing van Energy Vault. De samenwerking omvat ook een focus op koolstof en CO 2 reductiemethodes gegeven de rol die energieopslag op publieke schaal nu speelt voor duurzame energietechnologieën.

“Energy Vault’s team heeft een disruptive platform ontwikkeld, en we zen enthousiast om met hun team te werken aan ingebruikname van een duurzame en kostenefficiënte energieopslagoplossingen die erg betrouwbaar zijn,” zei Dr. Davide Zampini, Hoofd van CEMEX Global R&D en IP. “We delen een gezamenlijke toewijding aan een toekomst waar energiebronnen verantwoord worden gebruikt, en dit is de kern van CEMEX's strategie voor duurzame ontwikkeling.”

“Innovatie in energieopslag is op korte termijn de grootste mogelijkheid om duurzame energie uit te bouwen en brengt ons dichter bij het vervangen van fossiele brandstoffen als primaire energiebron om tegemoet te komen aan de groeiende energiebehoefte van de wereld,” zei Bill Gross, mede-oprichter, Energy Vault, en oprichter, Idealab. “Het verheugt ons om Energy Vault te ondersteunen om deze baanbrekende technologie op de markt te brengen.”

Als onderdeel van zijn inspanningen om projecten snel op de markt te brengen, heeft Energy Vault aanvankelijke overeenkomsten met klanten op meerdere continenten.

De mededeling wordt gemaakt op de Energy Storage North America (ESNA) conferentie waar Bill Gross later vandaag een keynote voordracht zal houden.

Over Energy Vault

Energy Vault, een Idealab portfoliobedrijf, is een maker van opslagproducten voor duurzame energie die de benadering van langdurige, grootschalige energieopslag revolutioneren. Door de conventionele principes van zwaartekracht en potentiële energie toe te passen, combineert het systeem een innovatieve kraan met zes armen die speciaal ontwikkelde massieve betonblokken optilt met een gepatenteerd cloudgebaseerd softwareplatform dat de opslag en afgifte van elektriciteit orkestreert. Met gebruik van 100 procent milieuvriendelijke materialen tegen ongeëvenaard lage prijzen, versnelt Energy Vault de transformatie naar een volledige duurzame wereld.

Bezoek voor meer informatie over Energy Vault energyvault.ch

Over CEMEX

CEMEX is een globaal bouwmaterialenbedrijf dat hoge kwaliteit producten en betrouwbare diensten levert aan klanten en gemeenschappen in meer dan 50 landen. CEMEX heeft een rijke geschiedenis van het verbeteren van welzijn van degenen die het heeft bediend door innovatieve bouwoplossingen, efficiëntieverbeteringen en inspanningen voor een duurzame toekomst. Voor meer informatie kunt u terecht op www.cemex.com.

Over Tata Power

Tata Power is India’s grootste geïntegreerde energiebedrijf en, samen met zijn dochterondernemingen en joint ventures, heeft het een capaciteit geïnstalleerd van 10857 MW. Het is aanwezig in de gehele energieketen, als pionier op het gebied: Generatie van duurzame energie en conventionele energie waaronder waterkracht- en thermale energie; transmissie en distributie, handel en logistiek van kolen en vracht. Met een aandeel van duurzame energieactiva in zon- en windenergie van 22% van het bedrijfsportfolio, Tata Power is een leider in het opwekken van schone energie. Overeenkomstig de visie van het bedrijf op duurzame en schone energieontwikkeling, stuurt Tata Power de transformatie van nutsbedrijf naar geïntegreerde oplossingen door naar een nieuwe bedrijfsgroei in laden en opslag voor elektrische auto's, gedistribueerde generatie en zonnepanelen op het dak, microgrids en home automatisering en slimme meters.

Het heeft succesvolle publiek-private partnerschappen in generatie, transmissie en distributie in India namelijk: ‘Tata Power Delhi Distribution Ltd.’ met Delhi Vidyut Board voor distributie in Noord-Delhi; 'Tata Power Ajmer Distribution Ltd.' met Ajmer Vidyut Vitran Nigam Ltd voor distributie in Ajmer; 'Powerlinks Transmission Ltd.' met Power Grid Corporation of India Ltd voor evacuatie van energie van Tala waterkrachtcentrale in Bhutan naar Delhi; 'Maithon Power Ltd.' met Damodar Valley Corporation voor een 1050 MW Mega Power Project in Jharkhand. Tata Power bedient meer dan 2,6 miljoen distributieklanten in India en heeft 's lands eerste 4000 MW Ultra Mega Power Project ontwikkeld in Mundra (Gujarat) op basis van uiterst kritieke technologie.

Tata Power's legt de focus steeds meer internationaal en zijn globale aanwezigheid omvat strategische investeringen in Indonesië met een 30% aandeel in het kolenbedrijf PT Kaltim Prima Coal (KPC); 26% in mijnen bij PT Baramulti Suksessarana Tbk (BSSR); in Singapore door Trust Energy Resources; in Zuid-Afrika door een joint venture geheten ‘Cennergi’ om projecten in sub-Sahara Afrika te ontwikkelen; in Zambia door een 50:50 joint venture met ZESCO voor 120 MWH Hydro project; in Georgië door AGL dat een joint venture is met Clean Energy, Noorwegen en IFC voor ontwikkeling van 187 MW waterkrachtproject; in Bhutan door een waterkrachtproject in samenwerking met The Royal Government van Bhutan.

Met een ervaring van 103 jaar als technologieleider, excellentie in projectuitvoering, wereldklasse veiligheidsprocessen, klantenservice en groene initiatieven, is Tata Power op weg om meervoudig te groeien en toegewijd om ‘licht te brengen’ aan toekomstige generaties. Bezoek ons op: www.tatapower.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

CONTACT: Voor Energy Vault:

Isaac Steinmetz

of

Voor CEMEX:

Media Relations

Jorge Perez, +52 (81) 8888-4334

KEYWORD: UNITED STATES MEXICO EUROPE ASIA PACIFIC NORTH AMERICA CENTRAL AMERICA CALIFORNIA INDIA SWITZERLAND

INDUSTRY KEYWORD: ENERGY ALTERNATIVE ENERGY OTHER ENERGY TECHNOLOGY DATA MANAGEMENT HARDWARE SOFTWARE COMMUNICATIONS PUBLIC RELATIONS/INVESTOR RELATIONS

SOURCE: Energy Vault

Copyright Business Wire 2018.

PUB: 11/30/2018 02:54 PM/DISC: 11/30/2018 02:54 PM

Copyright Business Wire 2018.