PARIJS--(BUSINESS WIRE)--okt 15, 2020--

De CHRYSO Group, een van de wereldleiders in bouwchemicaliën, kondigde vandaag de ondertekening aan van een overeenkomst om een meerderheidsbelang in APTEX te verwerven.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20201015005390/nl/

Het merk CHRYSO is al meer dan dertig jaar aanwezig in Marokko en geniet een solide reputatie bij klanten, en het bedrijf heeft een zeer goede kennis ontwikkeld van de lokale uitdagingen van de bouwmarkt. De bewezen hulpstofoplossingen van het bedrijf zijn de afgelopen jaren op de grootste bouwplaatsen gebruikt.

APTEX, een lokale speler die bekend staat om zijn expertise, is sinds 2018 actief op het gebied van bouwchemicaliën. Het bedrijf heeft een productievestiging en een applicatielaboratorium in Casablanca.

"We zijn verheugd om samen te werken met een internationale structuur die belangrijke ontwikkelingsmogelijkheden en een sterke innovatiecultuur biedt", aldus Mohamed BENLYAMANI, oprichter van APTEX.

De joint venture CHRYSO - APTEX zal haar klanten - cementfabrikanten, beton- en prefabproducenten, verwerkers, bouwbedrijven - een compleet assortiment van bijmengoplossingen en decoratieve producten voor beton, cementadditieven en vloeibare dekvloeren, evenals specifieke diensten bieden.

Thierry Bernard, CEO van CHRYSO, verklaarde: “Door een meerderheidsbelang in APTEX te verwerven, onderhouden we onze langdurige relatie met onze Marokkaanse klanten en versterken we onze lokale wortels in Marokko. Op deze manier zullen we de toepassing van nieuwe technologieën versnellen en fabrikanten ondersteunen bij de ontwikkeling van hoogwaardige, milieuvriendelijke bouwmaterialen”.

CHRYSO zet haar groeistrategie voort in landen die profiteren van een sterk momentum in de bouwsector en de markt voor beton met hoge toegevoegde waarde.

De transactie blijft onderworpen aan de goedkeuring van de bevoegde regelgevende autoriteiten. De transactie zou in het 4 e kwartaal van 2020 afgerond moeten zijn.

Het aanbod van CHRYSO is gericht op cementfabrikanten, industriële afnemers van stortklaar beton en prefab, en bouwbedrijven, en omvat cementadditieven, betonmengsels en oplossingen voor constructiesystemen (waterdichtingsoplossingen, mortels, enz.). CHRYSO ® -oplossingen hebben bekendheid verworven op de meest prestigieuze bouwplaatsen over de hele wereld dankzij het uitgebreide netwerk van de groep, dat 22 buitenlandse dochterondernemingen omvat en meer dan 100 landen bestrijkt via het uitgebreide netwerk van distributeurs, licentiehouders en agenten. De CHRYSO Group heeft wereldwijd meer dan 1.300 medewerkers in dienst. Innovatie, klantenservice, expertise en technische knowhow zijn de hoekstenen van de CHRYSO Group.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

CONTACT: Contactpersoon voor de pers:

Daphnée DECAUDIN

+33(0)6.19.07.64.74

KEYWORD: AFRICA EUROPE MOROCCO FRANCE

INDUSTRY KEYWORD: COMMERCIAL BUILDING & REAL ESTATE CONSTRUCTION & PROPERTY CHEMICALS/PLASTICS LANDSCAPE INTERIOR DESIGN MANUFACTURING BUILDING SYSTEMS ARCHITECTURE RESIDENTIAL BUILDING & REAL ESTATE

SOURCE: CHRYSO

Copyright Business Wire 2020.

PUB: 10/15/2020 03:02 AM/DISC: 10/15/2020 03:02 AM

Copyright Business Wire 2020.

0
0
0
0
0